Tøyen skole

Tøyen skole

Dette er oss

Tøyen skole er en barne skole i Oslo sentrum.Vi er ca 320 elever. Vi kommer fra ca. 25 forskjellige land. Tøyen المدرسة هي مدرسة ابتدائية في وسط المدينة. ونحن نحو 320 طالبا. إننا نأتي من بلدان مختلفة كثيرة.

tirsdag 6. januar 2009

Dette har vi lært om Norge

TEMA: NORGE RUNDT
Jeg husker at vi i klassen laget hender og skrev fylker i dem. Vi lærte hvor mange fylker Norge har og landsdeler.
Norge har 19 fylker og vi har 5 landsdeler.

Jeg har lært om fylker.
Jeg har lært om fylket mitt.
Jeg lærte meg power-point presentasjon.

Vi laget presentasjoner om Norge på power-point. De ble fine og jeg hadde presentasjon om samene. Vi laget tekster på vår power-point, det ble veldig perfekt.

Vi laget presentasjon om Norge på power-point. De ble fine og jeg hadde fylket Aust-Agder. Og vi pynta siden og satte inn fine bilder om byene som var i landsdelen. Og vi skrev masse om landsdelen. Og jeg lærte at Aust-Agder ligner et kamskjell og at elven Otra renner gjennom Setesdal. Vi satte fylkesskjoldet på forsiden. Det var gøy og vi lærte masse. Norge har 19 fylker.


Vi har jobbet med data om tema Midt Norge.
Vi lette etter land og byer og jobbet med kart. Vi pekte på fylker og elver og mange forskjellige områder. Vi lærte navnet på fylker og elver. (Eksempel Glomma). Kartet viser at Norge ligger i nord.


Vi lette etter forskjellige land og byer. Vi fant Akershus hvor læreren min bodde før… og nå. Vi brukte kartet til å finne byer i Norge.


Jeg synes at alle i min klasse hadde mange fine fremføringer. Norge rundt er et av de mest spennende og fine temaene jeg har jobbet med.


Jeg husker at vi i klassen laget hender og skrev fylker i dem og lærte om hvor mange fylker Norge har og landsdeler. Norge har 19 fylker og vi har 5 landsdeler.


Da vi hadde tema om Norge så gjorde vi oppgaver fra et hefte som vi fikk av læreren vår. Det var spørsmål og kryssord i heftet. Vi lærte om hovedsteder og fylker. Vi lærte også om Oslo som het Kristiania før. Vi skrev også i temaboken om det vi lærte. Noen ganger måtte vi sjekke hvor for eksempel Tromsø var. Det var litt vanskelige spørsmål, men det gikk bra.




KOMMENTARER FRA ELEVER PÅ UTSTILLINGEN "FOKUSLAND NORGE":

Den 6. november 2008 var vi på utstilling på musikkrommet. På utstillingen var det mange fine ting, bilder og oppgaver som elevene hadde gjort i temaperioden ”Norge rundt”. Vi fikk også smake på kjeks med brunost og KVIKK LUNSJ. Jeg syns det var kjempegøy på utstillingen.


Fokusland Norge

Vi hørte litt om Norge: fylkene, landsdeler, Rådhuset i Oslo, Stortinget, hoppbakken i Holmenkollen, Grand Hotell, Slottet og den nye operaen i Bjørvika
Vi så på bilder av Laila på reise rundt i Norge.
Vi spiste sjokoladebiter og kjeks med brunost.


Torsdag 06-11-08 var det utstilling på musikkrommet. Utstillingen viste noe av det elevene hadde gjort i arbeidet med temaet ”Norge rundt”. Det var bilder av steder i Norge ”før og nå”. Laila hengte opp bilder av steder hun hadde besøkt som barn.

Det var mange fine oppgaver, som Tove hadde laget.

S6 hadde laget en fin plakat med navn på fylker i Norge og viste hendene til alle i klassen.

Maleriene og arbeidsheftene til M2 var en del av utstillingen.

Vi fikk smake på kjeks med brunost og KVIKK LUNSJ.


Fokusland: Norge

Hva husker dere best fra utstillingen om Norge?

Jeg husker at det var mange bilder der. Det var ”før og nå” bilder fra Oslo, og noen steder var det vanskelig å kjenne igjen.

M1 sang ”Mellom bakkar og berg”.

På utstillingen kunne vi lese mye om hvordan det hadde vært å jobbe med temaet ”Norge-rundt”. Det var gøy å se alle tingene på utstillingen.

Vi fikk KVIKK LUNSJ og to forskjellige kjeks med brunost. Det var Laila og Tove som hadde kjøpt og laget maten. Vi så noen malerier som noen i M2 hadde malt. Jeg syns at alle maleriene av Munch var fine.