Tøyen skole

Tøyen skole

Dette er oss

Tøyen skole er en barne skole i Oslo sentrum.Vi er ca 320 elever. Vi kommer fra ca. 25 forskjellige land. Tøyen المدرسة هي مدرسة ابتدائية في وسط المدينة. ونحن نحو 320 طالبا. إننا نأتي من بلدان مختلفة كثيرة.

mandag 25. februar 2008

Vietnamesiske navn...


Tenk å hete "tre", "hjerte" eller "fjell"! Vietnamesiske navn er korte, men det er vanlig å ha flere navn. Og alle har en betydningI Vietnam setter de etternavnet først og fornavnet sist. Det er vanlig med tre navn. Slik at hvis du heter Anna Maria Jensen, ville det på vietnamesisk bli Jensen Maria Anna. Mange navn kan brukes både av gutter og jenter. Her er noen vanlige navn og deres betydning:
Jenter:
An (fred, fredlig)Binh (fred, fredlig) Cam (frukt, søt, fjell solnedgang)Chi (trekrone, kvist) Ha (elv) Dong (vinter)Mai (kirsebærblomst)Kim (gull, gyllen) Lan (Enhjøring)Lien (lotus)Tam (hjerte)Tan (ny) Yen (svale, fred, sikker) Quy (verdifull)
Gutter:
An (fred, fredlig)Binh (fred, fredlig)Chien (kamp, slag) Duong (positiv, kraftfull)Hai (elv, hav)Lanh (smart, fredlig)Minh (lys)Quan (soldat)Lan (Enhjøring)Son (fjell)Tam (hjerte)Tan (ny) Trong (respektert)Quy (verdifull)Navnene Ly, Phuong, Qui og Long er helt spesielle. De tilsvarer de fire mytiske figurene Løve, føniks, skilpadde og drage

VET DU AT.....

Vet du At....
1)Barna i Vietnam går 6 dager i uka på skolen? Ja! Det er sant! de går på skolen: Mandag,Tirsdag,Onsdag,Torsdag,Fredag og Lørdag.
2)Skoledag er bare 4 timer per dag.
3)Skoleåret starter i September og går til Mai.
4)Barna er forventet til å ta skolen veldig seriøst og jobbe mye.
5)Alle Barna lærer å lese og skrive,de lærer :Viêt, Matte,Natursfag,og Geografi,de lærer også tradisjonelle skikker og tradisjoner,og respekt til de gamle,familie og kommune.
6)Alle skoledager starter med en prøve,l æreren krever elever til å svarer spørsmålet.
7)Lørdag er en slags prøvedag, elever forteller læreren hva de har lært i hele uka.
8)Alle må ta på uniform når de er på skolen.
9)Noen skoler har ikke skolegård eller noe sånt.
10)Elever får en ordenen til å bli tynn, de tar gym til å lære å bli sånn.
11)Elever er delt i grupper til å rydde skolen, når det er datoen som de skal rydde kommer de tidlig på skolen å vaske rom,ta ut papir og søppel
12)Noen barn i gården, går ikke på skolen fordi de må hjelpe foreldre til noen som de trenger mest.

SLIK STARTET DET

Avisa startet med en ide i et elevrådsmøte. Dette var ment som en liten moro ting og gjøre. Men nå har det blitt større og større. Nå har vi redaksjon og vi har produksjonsmedarbeidere i ikt-grupper, og nesten hele skolen er med og hjelper.
Avisa heter GLOBUS fordi det skal vi skal sette fokus på alle de land som er representert her på skolen og da blir det jo nesten som en globus.
Følg med for her kommer det mer mye mer.

Elevrådsleder, Felipe